Bouwers

Het wordt steeds belangrijker om de toekomstige prestaties van een bouwwerk op gebied van energie te kunnen berekenen en garanderen. De ontwikkeling van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (link) laat zien dat ook de overheid die kant op stuurt. NOM keur is ontstaan voor bouwers om zichzelf op dit punt te onderscheiden in de markt.

Sommige bouwers gaan een stap verder en hebben de certificering voor NOM keur gebruikt om een transitie teweeg te brengen in hun organisatie om prestatiegericht bouwen mogelijk te maken.

Voordelen

1. Onderscheiden op kwaliteit

Door het behalen van NOM keur op een woonproduct of renovatieconcept, kunt u laten zien dat uw bedrijf zich onderscheidt op kwaliteit. Richting opdrachtgevers van corporaties, commerciële ontwikkelaars of VVE’s kunt u zekerheid bieden. Meer algemeen zegt het iets over de manier waarop u als organisatie werkt en in staat bent prestatiegericht te werken. Simpel gezegd: u durft uw prestaties op lange termijn vast te leggen en problemen op te lossen als het toch niet werkt zoals beloofd. Het behalen van NOM keur heeft daarom ook waarde bij andere type projecten waar prestatieafspraken gevraagd worden.

2. Efficiënter inschrijven op aanbestedingen

Waar nul-op-de-meter gevraagd wordt, kunt u met NOM keur aantonen dat u hieraan kunt voldoen. Hierdoor is er bij een aanbesteding niet steeds opnieuw een bewijs van kwaliteit nodig. Waar NOM keur specifiek wordt gevraagd, voldoet u aan de eis en biedt dit voordeel ten opzichte van bouwers zonder het keurmerk.

3. Brede toepasbaarheid

Een manier om het NOM keur te behalen is door een woning of renovatieconcept te ontwikkelen in een specifiek project. De kosten van ontwikkeling en certificering kunnen dan grotendeels geschreven worden op het project. Een andere manier is om een meer algemeen concept te ontwikkelen waarin de meest uitgebreide variant van het concept getoetst wordt door NOM Keur. De toepasbaarheid is bij de tweede manier meestal groter, waardoor NOM keur op langere termijn meer waarde heeft door grotere volumes.

4. Een renovatie behapbaar maken voor afnemers met NOM in Stappen

Bovenop NOM keur, kunt u als aanbieder ‘NOM in Stappen’ behalen. Hiermee kunt u uw concept gefaseerd uitvoeren en de afnemer garanties bieden op de tussentijdse en eindkwaliteit. Daarnaast geeft u inzicht in de ontwikkeling van onder andere de woonlasten. U kunt zo aansluiten op natuurlijke momenten van mutatie of groot onderhoud van corporaties of VVE’s en voor hen de investering spreiden over de tijd.

Maak kennis met NOM Keur

Wat komt er allemaal kijken als ik NOM keur zou willen behalen voor mijn bouwconcept? En waarom is dit van waarde voor mijn klanten? Wat zijn de ervaringen van anderen eigenlijk? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord tijdens de deep dive. Na deze dag bent u in staat om te bepalen of u klaar bent om met NOM keur aan de slag te gaan en welke voordelen het biedt voor uw huidige en toekomstige klanten. Ook krijgt u inzicht in actuele en aanstaande wetgeving. Kijk hier voor details en aanmelden.

Introductiegesprek

Als u na het lezen van de informatie op deze website en deelname aan de kennismakingsdag klaar bent om NOM keur aan te vragen, bieden we u de mogelijkheid voor een introductiegesprek. Hierin kunt u antwoord krijgen op specifieke vragen over het te doorlopen proces. Ook kunnen een bestaand bouwconcept op hoofdlijnen bekijken en aangeven waar u in de aanvraag op zult moeten letten.

Behalen van NOM Keur

Voor het behalen van het NOM Keur is een standaard proces ingericht dat toetst of u aan de eisen voldoet. Dit start bij het inschrijven bij het secretariaat van NOM Keur. De gehele procedure en de eisen staan hier uitgelegd.