Behalen van het keurmerk

Voor het behalen van het NOM keur keurmerk registreert u uw bedrijf als aanbieder bij het secretariaat van NOM keur. U vraagt NOM keur hierbij in één keer aan voor alle fases. Voor NOM keur op Propositie geeft u in de Maatlat aan op welke manier u aan de eisen voor NOM keur op Propositie voldoet. Daarbij levert u de benodigde bewijslast aan. Wanneer de ingevulde Maatlat is ontvangen bij het secretariaat wordt deze voorgelegd aan een panel van experts dat is aangesteld vanuit NOM keur. Afhankelijk van de beoordeling van de stukken wordt het NOM keur op Propositie certificaat uitgegeven of een verbetermogelijkheid geboden.

Vragen en ondersteuning bij aanvraag

NOM keur biedt op diverse manieren ondersteuning aan bouwers met een introductiegesprek en workshops op locatie. Vele vragen beantwoorden we ook in de FAQ op deze pagina.

Kosten

De eenmalige kosten voor een NOM keur aanvraag zijn voor een aanbieder die lid is van de Stroomversnelling € 10.500,-. Dit is, uitgaande van goede toepassing, onafhankelijk van de hoeveelheid gerealiseerde woningen met dezelfde propositie en geldt voor alle drie fases tesamen. Aanbieders die geen lid zijn van de Stroomversnelling betalen € 15.000,-. Voor het behalen van NOM in Stappen gelden additionele kosten. Deze kunnen per uitgangssituatie verschillen, zoek hiervoor contact met info@nomkeur.nl.

De terugkerende kosten voor het behouden van een NOM keur zijn € 2.750,- per jaar per organisatie. Dit bedrag is bedoeld voor de doorontwikkeling van het keurmerk en het blijven vergroten van de waarde van het NOM keur voor de aanbieder.

Alle bedragen zijn exclusief btw.

Houdbaarheid

Er geldt een maximale geldigheid van een toegekend NOM keur certificaat van twee jaar. Na twee jaar is een – zo mogelijk lichtere – herbeoordeling vereist.

Behalen van NOM in Stappen

Bovenop NOM keur in een keer, kunt u de module NOM in stappen behalen. De eisen voro NOM in stappen kunt u hier vinden. Voor vragen over de kosten of om een aanvraag te starten verzoeken we u contact te zoeken via info@nomkeur.nl.

Overzicht keurhouders >