Behalen van het keurmerk 2020-08-06T10:35:24+00:00

Behalen van het keurmerk

Voor het behalen van het NOM keur keurmerk registreert u uw bedrijf als aanbieder bij het secretariaat van NOM keur. U vraagt NOM keur hierbij in één keer aan voor alle fases. Voor NOM keur op Propositie geeft u in de Maatlat aan op welke manier u aan de eisen voor NOM keur op Propositie voldoet. Daarbij levert u de benodigde bewijslast aan. Wanneer de ingevulde Maatlat is ontvangen bij het secretariaat wordt deze voorgelegd aan een panel van experts dat is aangesteld vanuit NOM keur. Afhankelijk van de beoordeling van de stukken wordt het NOM keur op Propositie certificaat uitgegeven of een verbetermogelijkheid geboden.

Start traject NOM Keur

Vragen en ondersteuning bij aanvraag

NOM keur biedt op diverse manieren ondersteuning aan bouwers met een introductiegesprek en met doorverwijzing naar een workshopprogramma: ‘NOM Propositie ontwerpen’ aangeboden door de Stroomversnelling (link). Vele vragen beantwoorden we ook in de FAQ op deze pagina.

Introductie gesprek aanvragen

Kosten

De eenmalige kosten voor een NOM keur aanvraag zijn voor een aanbieder die lid is van de Stroomversnelling, € 10.500,-. Dit is, uitgaande van goede toepassing, onafhankelijk van de hoeveelheid gerealiseerde woningen met dezelfde propositie en geldt voor alle drie fases. Aanbieders die geen lid zijn van de Stroomversnelling betalen € 15.000,-.

De terugkerende kosten voor het behouden van een NOM keur zijn € 2.750,- per jaar per organisatie. Dit bedrag is bedoeld voor de doorontwikkeling van het keurmerk en het blijven vergroten van de waarde van het NOM keur voor de aanvrager.

Alle bedragen zijn exclusief btw.

Houdbaarheid

Er geldt een maximale geldigheid van een toegekend NOM keur certificaat van twee jaar. Na twee jaar is een – zo mogelijk lichtere – herbeoordeling vereist.

Overzicht keurhouders >