Op woensdagmorgen 24 oktober heeft Leen van Dijke, voorzitter van Stroomversnelling, het certificaat behorend bij het NOM Keur op Propositie uitgereikt aan Team Smartpack (Hazenberg TBI).

Dit zegt Stroomversnelling over NOM Keur: “NOM Keur is een keurmerk dat wordt afgegeven op een technisch bouwconcept dat een aangenaam en gezond binnenklimaat combineert met een zeer laag energiegebruik. En ook nog eens aardgasvrij. Een bouwconcept dat het NOM Keur heeft, maakt gebruik van goede isolatie, slimme ventilatie en duurzame energievoorziening. Ook opwekking van de energie, met bijvoorbeeld met zonnepanelen, valt onder het keurmerk. We spreken over een nul-op-de-meterwoning als gebruik en opwekking op jaarbasis in balans zijn.“

Samen kom je verder
Het concept van SmartPack voldoet aan alle eisen die bij het keurmerk horen. Dit is mede bereikt dankzij de goede samenwerking met woningcorporatie Fideswonen en Woonbedrijf Westvoorne op de uitvoerende projecten. Dankzij hun open en kritische blik, brainstormsessies over efficiency en de intensieve samenwerking heeft het team het concept verder kunnen aangescherpen.

Maar… Wat houdt het concept SmartPack nu precies in?
SmartPack is een slim keuzepakket met maatregelen om verouderde woningen binnen een paar dagen grondig te renoveren én te verduurzamen. Dit kan ook gefaseerd, door eerst maximaal te isoleren. Zo kunt u later (al dan niet via een tussenstap naar gasloos) uw EPV- of NOM-ambities waarmaken. Of prefereert u in één stap een complete renovatie naar CO2-neutraal? Wat uw plan ook is: Hazenberg Bouw voert de renovaties-op-maat zó snel uit, dat de bewoners niet eens hoeven te verhuizen. Dit doen ze samen met het vaste team van co-makers.