Op 6 november heeft Dura Vermeer Hengelo BV een NOM Keur ‘op propositie’ ontvangen voor haar NOM concept voor grondgebonden nieuwbouw. Tijdens de viering van het hoogste punt van het nieuwbouwproject aan de Karel Doormanweg in Nijverdal werd het bijbehorende certificaat uitgereikt. Voor opdrachtgever Reggewoon is het een primeur, want dit zijn voor de woningcorporatie eerste nul-op-de-meter nieuwbouwwoningen.

Op de plek waar eerst 20 twee-onder-een kap woningen stonden, hebben de acht blokjes van drie levensloopbestendige woningen het hoogste punt bereikt. Leen van Dijke, voorzitter van de Stroomversnelling, overhandigde het NOM Keur certificaat aan Koert Terhürne, directeur van Dura Vermeer Bouw Hengelo en John Olde Olthof, directeur-bestuurder van Reggewoon.

John Olde Olthof reageert enthousiast op de ontvangst van het certificaat: “We zijn trots om het certificaat NOM-keur voor onze eerste nieuwbouwwoningen in ontvangst te nemen. De NOM-woningen maken onderdeel uit van een groter plan. Reggewoon streeft ernaar dat al haar woningen in 2040 energieneutraal zijn.”

Bewoners niet het sluitstuk van het bouwproces
Het ontwerp is door Dura Vermeer en Reggewoon uitgewerkt samen met de gemeente Hellendoorn en een afvaardiging van de bewoners. Hierin stond het samenspel tussen energie, inpassing in de wijk en een gezonde, comfortabele toekomstbestendige leefomgeving centraal. De toekomstige bewoners waren hierin geen sluitstuk in het bouwproces, maar juist het vertrekpunt. Het resultaat: een ruim, groen en ontspannen Twents laantje met karakter waarvoor Dura Vermeer de komende jaren het beheer onderhoud draagt.

Duurzaam in alle opzichten
De woningen zijn levensloopbestendig, en zodanig ontworpen dat ze zowel voor jong als oud geschikt zijn. Ze worden voorzien van zonnepanelen in combinatie met een waterpomp en een ventilatiesysteem dat warmte teruggeeft in de woning. Daarnaast zijn ze niet meer aangesloten op gas. Duurzaamheid komt ook terug in het beheer en onderhoud van de woningen door materiaalgebruik en afwerking. Ook in de omgeving zijn ze duurzaam inpasbaar gemaakt met behoud van de groene parkachtige uitstraling.

NOM Keur 
NOM Keur garandeert dat een nul-op-de-meterwoning voldoet aan een vastgestelde kwaliteit en garandeert dat de woning de beloofde prestaties levert. Hierbij staan de kwaliteitskenmerken energie, comfort, gezondheid en tevredenheid van bewoners centraal. De nieuwe huizen worden naar verwachting begin 2019 opgeleverd.